רשלנות רפואית בלידה והיריון
הרפואה והטכנולוגיה המתקדמות מאפשרות לרופאים לאתר מומים מולדים רבים יותר מבעבר ולגלות מבעוד מועד את הסיכוי ללדת ילד חולה או בעל מום. על הרופאים למלא אחר הוראות והמלצות "האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה" ולבדוק את היולדת והעובר על פי פרמטרים מחייבים.
ישנן שאלות רבות אותן יש לשאול ככל ונולד לך ילד חולה או בעל מום.
שאלות רבות עליהן אנו שמים דגש וכחלק מאותן שאלות אנו נבדוק האם הרופא פעל כפי שרופא סביר היה צריך לפעול בנסיבות המקרה? האם הרופא שערך את הבדיקות לא זיהה מום שצריך היה לזהות בזמן בו ערך לך בדיקת שקיפות עורפית או סקירת מערכות? האם הרופא לקח בחשבון את העבר הרפואי של משפחתך? האם הרופא הציע בדיקות שצריך היה להציע לאור מצבך בזמן ההיריון?
ככל והרופא לא פעל כפי שמצופה היה ממנו לפעול, ייתכן ומגיע לך ולבנך פיצוי רחב ומשמעותי ביותר אשר יוכל לעזור לבנך בכל תחומי חייו בהתמודדות עם מצבו הרפואי.
רשלנות בלידה
היריון באופן כללי הוא מצב רגיש מבחינה רפואית. במהלכו מתרחשים שינויים רבים בגופה של האם וכמובן שתקינות ההיריון משפיעה משמעותית על מצבו של העובר. הלידה נחשבת לנקודת שיא בכל ההיבטים, כאשר גם מבחינה רפואית מדובר על הליך לא פשוט, בין אם הוא נעשה בניתוח ובין אם לא. במהלך לידה יכולים לקרות נזקים לאם עצמה וגם ליילוד. ככל הליך רפואי, ישנם בלידה לא מעט סיכונים כך שנזק אשר נגרם לא ייחשב באופן אוטומטי רשלנות בלידה. הוא ייחשב לרשלנות כאשר אם לא פעולה שנעשתה ע"י הצוות הרפואי או דווקא ההימנעות מפעולה כלשהי, אותו נזק לא היה נגרם, וגם כאשר הדרך בה נקט איש הצוות הרפואי נחשבת ללא סבירה.
מקרים שונים שיכולים להיחשב רשלנות בלידה
ישנם מצבים שונים אשר התרחשותם במהלך לידה יכולים להיחשב לרשלנות. כאמור, עצם העובדה שהתרחש אותו נזק אינה מספיקה כדי שייחשב רשלנות בלידה. ישנם הבדלים מהותיים בין לידה אחת לאחרת ויש לבחון את כלל הנתונים לגבי מצבה של האם עם תחילת הלידה, מצבו של העובר, היסטוריה רפואית ועוד כדי לדעת האם היה ניתן למנוע באופן חד משמעי את הנזק שנגרם. עם הנזקים שיכולים להיחשב לרשלנות רפואית בלידה ניתן למנות קרעים לא מבוקרים אצל האם אשר אותם היה ניתן למנוע באמצעות ביצוע חתך מבוקר, אי העברת האם לניתוח חירום למרות שהמצב הצביע על הצורך בכך, כאשר העובר הראה סימני מצוקה ולא היתה התייחסות מספקת לכך ועוד.
למי תוגש תביעה על רשלנות רפואית בלידה?
כאשר מדובר על רשלנות בלידה, תיבדק התנהלותו של כל הצוות הרפואי, במיוחד כשנגרם נזק ליילוד ולא ברור באופן חד משמעי מהי הנקודה בה נגרם הנזק, האם לפני הלידה, במהלכה, או דווקא אחריה, כולל טיפול בתינוקייה או בפגיה. עם זאת, בכל מקרה התביעה תוגש למוסד הרפואי ולא כנגד רופא מסוים או איש צוות רפואי כלשהו אשר עפ"י החשד הוא זה שנהג ברשלנות. כיוון שמדובר על תביעה המוגשת למוסד, פעמים רבות המוסדות הרפואיים יעדיפו, עם קבלת מכתב התראה לפני תביעה, לפתור את הדברים מול המטופלת באמצעות עורך דינה מחוץ לבית המשפט ולקבוע לגבי סכום הפיצויים שיינתן.
משרד עו"ד שחר בן סהל ושות' מתמחה בתביעות נזקי גוף, כולל רשלנות רפואית. המשרד צבר ניסיון רב בתחום ומתמודד בהצלחה גם עם מצבים מורכבים.
להתייעצות בנושא רשלנות רפואית בלידה חייגו כעת 03-6955570